Acties

Kom in actie en help de Voedselbank helpen!

Wekelijks verstrekt de Voedselbank eten voor 7.000 huishoudens in de regio Rotterdam. Voor het vullen van al deze voedselpakketten is de Voedselbank volledig afhankelijk van giften afkomstig van zowel bedrijven als particulieren. Om het tekort aan een aantal lang houdbare basisproducten – zoals rijst, macaroni, conserven, jam, etc. – op te vangen, organiseert de Voedselbank inzamelingsacties, onder de naam “Samen voor de Voedselbank”. Deze lang houdbare basisproducten producten zorgen voor een welkome aanvulling op de voedselpakketten.

Voor deze acties zoeken we deelnemers die willen helpen bij een inzamelingsactie bij een supermarkt. Ook bedrijven, een groep collega's, kunnen zich opgeven voor inzamelingsactie bij een supermarkt of promotie materiaal ontvangen voor het organiseren van een eigen inzamelingsactie. Daarnaast zijn wij ook altijd op zoek naar supermarkten die willen helpen met het verzorgen van inzamelingsacties.

Hoe gaat zo’n actie in z’n werk?

Vrijwilligers staan bij supermarkten in Rotterdam met de vraag of mensen producten voor in de voedselpakketten willen kopen. Als vrijwilliger informeert u de klanten over de actie van de Voedselbank en neemt u het voedsel in ontvangst. Daarnaast kunnen klanten ook een financiële donatie doen, hiervan kunnen dan eveneens producten gekocht worden. Er wordt gewerkt in teams van twee personen, dus u staat er nooit alleen voor. U bent een halve dag bezig per keer dat u meedoet.

Aanmelden

Als u zich aanmeldt d.m.v. het onderstaand formulier, dan nemen wij contact met u op. Mocht u nog vragen hebben voordat u besluit mee te doen, neem dan vrijblijvend contact op met de Voedselbank. Wij helpen u graag verder. Bel: 010-727 1070 of mail: acties@voedselbank.nl.

Vul het aanmeldformulier in:    Gaat u samen met collega's meehelpen? Vul dan de naam van uw organisatie in.