Helden van de Stad – Interview Gers Magazine

Helden van de stad

Helden van de Stad – Interview Gers Magazine

Willem: “We krijgen al telefoontjes van mensen die in geldnood zitten en de coronacrisis is pas een paar weken bezig. Dit wordt een catastrofe. Er vallen mensen om, die straks niet kunnen opstaan. We leveren nu 2.000 kratjes per week. Daarmee bereiken we ongeveer een kwart van de stadgenoten die in armoede leven. Er blijven al veel mensen onder onze radar en na de coronacrisis wordt de nood alleen maar hoger.”

Monique: “In het distributiecentrum zie ik gelukkig dat er meer goederen binnenkomen dan normaal. Zo is er meer over, bijvoorbeeld van restaurants. Grotere bedrijven sponsoren ons en leveren mooie producten. Ik ben er blij mee, want die zijn hard nodig. Zo stoppen we nu extra spullen in de kratjes, bijvoorbeeld voor kinderen die normaal via school vers fruit krijgen.”

Monique: “Gelukkig hebben we veel extra hulp van vrijwilligers, want ook bij ons werkt niet iedereen nu. Wie verkouden is, mág niet komen en wie kinderen heeft, kán niet komen. Rotterdammers gaan door, die geven niet op.”
Willem: “Monique is daarvan zelf een mooi voorbeeld. Vorig jaar kreeg ze een hersenstaminfarct en raakte voor 90 procent verlamd. Ze is bijna helemaal hersteld en zorgt nu voor de voorraadadministratie in ons distributiecentrum.”
Monique: “Als ik thuis zit, word ik gek. Hier kan ik iets betekenen. Ik doe de verdeling van goederen en let op dat iedereen zich aan de regels houdt. Ook op de uitdeelpunten gaat dat goed. We laten steeds twee mensen tegelijk binnen, nadat we eerst hun kratjes klaargezet hebben. Dankzij alle vrijwilligers en helpende instanties kunnen we nog elke dag onze kratjes uitleveren. Juist nu is het keihard nodig.”

Monique Wijler, coördinator in- en uitslag goederen Voedselbank
Willem Bolland, werving Voedselbank

Orignele artikel op Facebook

#heldenmoed #heldenvandestad
Tekst Sander Grip, beeld Marieke Odekerken