Belangrijk Corona nieuws!

Rotterdam, 17 maart

Voedselbank Rotterdam gaat door met voedseluitgifte, tenzij de gezondheid van de vrijwilligers in gevaar komt.

We streven ernaar om zolang als mogelijk voedsel uit te delen aan diegenen die dat hard nodig hebben. Soms zal dat lokaal niet mogelijk zijn. Voedselbanken hebben veel oudere vrijwilligers die in de risicogroep van het coronavirus vallen. Dat kan ertoe leiden dat zij lokaal moeten besluiten een voedselbank tijdelijk te sluiten.

Voedselbank Rotterdam is open.

Een aantal voedselbanken heeft helaas inmiddels moeten besluiten om tijdelijk dicht te gaan.  Om dit te voorkomen in onze gemeente, roepen we Rotterdammers op om zich aan te melden als vrijwilliger zodat de uitgifte van voedselpakketten niet in gevaar komt.

We verwachten dat het voedselaanbod op peil blijft.

De afgelopen paar dagen heeft het hamsteren van burgers geleid tot lokale tekorten. Onze verwachting is dat de landelijke leveranties van supermarkten en fabrikanten aan de Voedselbank, op korte termijn op het oude niveau terugkomen. We zijn in contact met partijen om na te gaan of we extra voedsel kunnen krijgen. Ook wordt gekeken hoe we de lokale leveranties tussen de Voedselbank en lokale supermarkten minimaal op constant niveau kunnen houden.

We verwachten een toename van het aantal klanten.

Bepaalde groepen in de samenleving worden hard getroffen, denk daarbij aan ZZP’ers. Wij houden er daarom rekening mee dat ons klantenaantal zal groeien. We streven ernaar het intakeproces van nieuwe klanten intact te laten.