Veenoord in actie!

Rotterdam, 17 april 2019 – Dit schooljaar komt Veenoord weer in actie! VEENOORD VOOR DE VOEDSELBANK!
In alle klassen heeft een krat gestaan waarin leerlingen houdbare producten konden leggen. Vorige week maandag hebben Eline en Shayenna uit klas 1A de volle kratten naar de voedselbank gebracht. Het uitgiftepunt in Vreewijk was erg blij met de grote bijdrage. De komende twee weken kunnen de gezinnen iets extra’s pakken uit de VEENOORD-kratten.

Op Valentijnsdag is er al een begin gemaakt met de actie. Leerlingen hebben 50 rozen verkocht en daarmee geld opgehaald voor het goede doel: DE VOEDSELBANK. Met dat geld zijn Badr (3D) en Mustafa (3B) boodschappen gaan doen. De houdbare en gezonde producten hebben ze verdeeld over alle kratten. De rest is door de leerlingen verzameld, een groot succes!

De voedselbank moet er wel van verzekerd zijn dat de producten goed zijn. Dus de leerlingen hebben houdbare producten meegenomen die minimaal 3 weken houdbaar zijn (de datum achter T.H.T. = Tenminste Houdbaar Tot)

In 2002 werd de eerste Nederlandse Voedselbank opgericht door Sjaak en Clara Sies in Rotterdam (Vreewijk). Zij geven gezicht aan de soms onzichtbare armoede en verspilling in Nederland. Maar ook laten zij zien hoe zelfredzaamheid je verder kan brengen.
Al bijna 20 jaar worden voedselpakketten in de Vredeskerk (Vreewijk) verdeeld door vrijwilligers. Op dit moment komen er 45 gezinnen voor in aanmerking.

Je kan niet zomaar even langskomen bij de voedselbank. De aanmelding gaat via hulpverleningsinstanties. De financiële gegevens worden bekeken. De grote van het gezin en het aantal volwassenen/kinderen wordt meegerekend bij bepalen van het besteedbaar inkomen. Als dit onder een bepaald bedrag ligt, komt een gezin in aanmerking voor een voedselpakket.

Wij vonden het een fijn bezoek. Het was erg leuk om te zien dat de vrijwilligers van de voedselbank zo blij waren met onze actie.

Veenoord blijft in actie!
- De producten die nu nog verzameld worden gaan naar de Voedselbank Vreewijk.
- In juli bezoekt een aantal leerlingen het verzamelpunt Marconiplein.