Voedselpakket aanvragen

Let op! De verwerkingstijd is op het moment ongeveer 2 weken!

De Voedselbank biedt mensen die het financieel slecht hebben een duwtje in de rug. Dit doen we in de vorm van een voedselpakket. Wij nemen de last van het zoeken naar voedsel van u over, waardoor u kunt focussen op het bouwen aan uw toekomst. Dit is altijd tijdelijk van aard, omdat we u snel weer op de been willen hebben!

Criteria

Het verkrijgen van een voedselpakket geldt enkel voor mensen die het écht nodig hebben. Daarom zijn er strenge criteria voor het aanvragen van een voedselpakket. Er is een maximum bedrag wat u te besteden mag hebben om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. Sinds 1 januari 2021 is dit, volgens de actuele toekenningscriteria, als volgt:

Maximaal besteedbaar bedrag 1
Kinderen Alleenstaande Echtpaar 2
0 € 230 € 325
1 € 325 € 420
2 € 420 € 515
3 € 515 € 610
4 € 610 € 705
5 € 705 € 800

1 Besteedbaar bedrag is hetgeen wat netto overblijft na aftrek van vaste lasten en aflossingen.
2 Naast echtparen kunnen ook 2 volwassenen die samenwonen of een voordeur delen in aanmerking komen.

U mag dus maximaal 230 euro te besteden hebben voor een huishouden van 1 persoon. Voor elke volwassene of kind extra, komt daar 95 euro bij. Een huishouden van 2 volwassenen met 1 kind mag dus maximaal (€ 230 + € 95 + € 95) 420 euro te besteden hebben.

Aanvragen

Het aanvragen van een voedselpakket kunt u niet zelf doen, dat doet een hulpverlener voor u. Wél kunt u zelf de eerste stap zetten door contact op te nemen met een hulpverlener. Bij een hulpverlener kunt u bijvoorbeeld denken aan een maatschappelijk werker of schuldhulpverlener. Dit kan heel gemakkelijk door te bellen naar de Vraagwijzer op nummer 14010, of langs te gaan bij één van hun vestigingen. De Vraagwijzer helpt u een passende hulpverlener te vinden. Zij helpen u alle gegevens in te vullen en een aanvraag in te dienen. U kunt ook zelf zoeken naar een hulpverlener via de Sociale kaart.

Mocht u er niet uitkomen, stuur dan een mailtje naar aanvragen@voedselbank.nl, of maak gebruik van het contactformulier.

Bent u zelf van een hulp verlenende instantie? Kijk dan bij de pagina “Informatie voor hulpverleners”.